De hele herfstvakantie had ik het te druk me een dagje op te sluiten in mijn atelier. Maar gelukkig, tijdens het laatste weekend, kreeg mijn agenda wat ruimte. Tijdens onze trip naar Eindhoven vond ik een geweldige plant bij bloemist ‘Oktober in huis‘. Heb jij wel eens van de Pijpplant (Aristolochia) gehoord? Het is een heel bijzondere klimplant waarvan ik niet van het bestaan wist. Ik kan niet echt zeggen dat ik deze ‘prachtig’ vindt, maar bijzonder is deze zeker! En ik viel voor de hartvormige bladeren. Als ik informatie opzoek online, dan staat op de ene site staat dat deze tropische plant wel winterhard is en de andere niet. Dus het wordt even spannend of deze het gaat redden. De bloemen zijn een soort pijpjes met hele grote paarse olifantsoren en de bladeren hebben dus een schattige hartvorm. Ik heb deze plant meegenomen om te planten in eigen tuin én om te kijken of het wat wordt met ecoprinten. Nou in de print op deze sjaal zie je het resultaat!

Afijn ik heb alle rommel gelaten wat het was thuis en me opgesloten in mijn atelier. En wat ben ik dáár blij om.
Dit zaterdagse printen heeft echt geresulteerd in een prachtige sjaal met blauw-groene tinten! Behalve dat de kleuren erg mooi zijn, zijn de de tinten ook goed verdeeld over de gehele sjaal. De pijpbloemen hebben een vreemde vorm gekregen, maar de hartjes doen het heel leuk in combinatie met de verfdeken. En ook de kleine orchidee bloemen die ik al eerder had gedroogd nadat ze van mijn orchidee plant waren gevallen geven een schattig resultaat. En dat de fluweelboom zoveel prachtige tinten geeft en een succes is, dat is voor mij geen verrassing meer. Zo jammer dat mijn boompje in pot nog zo klein is en relatief weinig bladeren geeft.

Het liefste zou ik deze sjaal elf houden, maar ik heb al iemand voor de sjaal in gedachten! En dat is maar goed ook, want er zijn zóveel sjaals in de Silky Leaves collectie die ik het liefste zelf zou willen houden…..

Gebruikte bladeren: wiet, pijlplant (blad én bloem), fluweelboom, Judasboom, continus en (kleine) orchideebloemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *