Winter landscape

Hoe heerlijk is het, om je kerstvakantie te beginnen met het printen van een Silky Leaves sjaal. Omdat ik van te voren weet dat ik altijd veel té veel wil doen tijdens de kerstvakantie en dan meteen beginnen met een mooie sjaal, dat is een goede start. Soms merk ik na een vakantie dat de vakantie voorbij is en het atelier ongebruikt is gebleven. En dan baal ik enorm! Maar deze vakantie begint anders!

Ik had nog een sjaal liggen die ik in het najaar heb geprint met de bladeren van de Fluweelboom. In mijn ogen geeft de Fluweelboom de mooiste prints van alle bladeren. Ook omdat de volwassen takken in het najaar zulke mooie grote bladeren hebben, waardoor je met 4 of 5 bladeren heel je sjaal kan vullen. Deze bladeren geven prachtige details en een ‘schaduwrand’ langs ieder blad. Maar dit keer was ik toch niet helemaal tevreden over het resultaat. Dit kwam niet door de kracht van deze prachtige bladeren, maar door een nieuw experiment met mijn cirkelproject. Deze sjaal verdiende daarom een herprint. Een extra print geeft bijna altijd extra mooie details aan een sjaal.

Op de Delftse markt ben ik, veel te duur naar mijn zin, een bosje Eucalyptus gaan halen. Natuurlijk had ik pas moeten gaan shoppen aan het einde van de dag, zodat je voor een ‘prikkie’ een paar mooie takken mee kan nemen. Maar het was pas ochtend en ik had geen zin om voor die takken aan het einde van de middag terug te komen. Ik moest even slikken toen ik de prijs hoorde en kon geen ‘nee’ zeggen toen ik aan de kraam stond. Er zaten zoveel mooie beginnende vruchten in de Eucalyptus en daar werd ik heel hebberig van. Deze mooie besjes geven een prachtig oranje-rood detail in deze sjaal, iets wat de stevige prijs van deze bos goed heeft gemaakt.

De hele sjaal is bijzonder kleurrijk geworden en vol spannende details. Op de foto’s komen de kleuren helaas niet zo mooi uit als in het echt. Ik zeg ook altijd dat een eventuele koper de sjaal eerst in handen moet krijgen. Hoe langer ik naar de sjaal kijk, des te meer details ik ontdek. Kortom, een sjaal waar ik met heel veel plezier naar blijf kijken! Deze hangt daarom ook mooi te pronken op mijn paspop.

Zo met die ijsblauwe en groene kleuren krijg ik, ondanks het veel te zachte weer voor deze tijd van het jaar, winterse prikkels. Vandaar de titel ‘Winter landscape’

Heb je interesse? Deze sjaal is net als de andere Silky Leaves sjaals, ondanks het vele werk vanwege de meerdere printlagen, slechts 65 euro.

Bladeren 1e printlaag: Fluweelboom
Bladeren 2e printlaag: Eucalyptus