De Silky Leaves zijden sjaals worden geprint met echte bladeren. Deze komen uit eigen tuin en omgeving.
Onder invloed van de tannine geeft een blad een unieke print op de zijde zoals een vingerafdruk dat doet. De temperatuur, het jaargetijde, de leeftijd van de boom/ struik maar ook de details en duur van het proces waarin er wordt gewerkt zijn bepalend voor het eindresultaat.
Het is daarom onmogelijk om een sjaal exact na te maken.

Kortom, met een SilkyLeaves sjaal weet je zeker dat je een uniek exemplaar hebt!

Bladeren verzamelen, compositie op zijde, inpakken en oprollen, verhitten, laten rusten en uitpakken.


Van het gehele proces is het uitpakken van de ecoprint na het proces het meest spannende. Wanneer deze is uitgepakt wordt deze uitgespoeld en in de buitenlucht te drogen gehangen. Tijdens het drogen zie je de print vervolgens nog iets doorwerken en meer contrast geven.

De verf
Steeds meer mensen zijn zich bewust van de materialen die gebruikt worden. Ik werk helaas nog niet met natuurlijke zelfgemaakte verfstoffen. Maar de wolverf die ik gebruik is van een 100% synthetisch materiaal zonder toevoegingen, dus 100% pure kleurpigmenten. De verf is een acid dye, te weten een zuurverf om eiwitvezels te verven zoals wol en zijde. Het is een non toxic verfmateriaal, d.w.z. niet giftig.

Heb je een bijzondere gelegenheid, waarbij zo’n sjaal mooi zou passen, neem gerust contact met met op via de contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *