In 2022 heb ik een bezoek gebracht aan Eucalyptus kwekerij Koala (destijds heette het de Groene Prins). Ik heb toen een waanzinnig leuk gesprek gehad met de eigenaar die mij een rondleiding gaf. Toen hij hoorde van mijn eco-printen en mijn zoektocht naar oranje-rood kleurende Eucalyptus, kreeg ik handenvol met verschillende soorten Eucalyptus takken mee. Ik heb daar ook een tweetal eucalyptus boompjes gekocht. Maar voordat die een goede grootte hebben om takken te gebruiken voor het printen, zal ik even geduld moeten hebben.

Met al die verschillende soorten Eucalyptus takken in handen besloot ik een klein onderzoekje te doen naar het printen van de verschillende soorten Eucalyptus op zijde. Op deze sjaal heb ik het grootste deel van de test uitgevoerd en deze sjaal bevat 15 soorten Eucalyptus. Op mijn instagram account heb ik daar wekenlang aandacht aan besteed. Daar vind je al deze afdrukken per soort in een post. Daarbij wordt vermeld hoe de soort heet, je ziet een foto van de boom en een foto van de afdruk. Daarbij vind je wat informatie van de soort eucalyptus, hoe groot de boom wordt en of deze wel/ niet winterhard is. Wil je meer over dit project weten scroll dan even naar de berichten uit 2022 in mijn instagram account (10 weken lang vanaf september 2022).

Deze sjaal heb ik al die tijd bewaard omdat ik nog geen afscheid kon nemen van de leuke herinneringen aan het bezoek en het project van deze mooie Eucalyptus kwekerij. Maar voor de liefhebben is deze vanaf nu te koop!

Gebruikte bladeren: 15 verschillende soorten Eucalyptus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *