Niet geprobeerd is een gemiste kans. Met regelmaat koop ik een bosje Eucalyptus op de zaterdagse markt in Delft. Soms ben ik helemaal niet van plan om te printen met Eucalyptus, maar als ik zo’n mooie bos zie, dan moet die mee!

Zo ook weer gisteren. Ik zag zo’n prachtige bos waarbij ik in het verleden mooie oranje prints kreeg.
Het blad zelf is sierlijk. Het is me helaas nog steeds niet gelukt om deze Eucalyptus te stekken. Want hoe mooi zou het zijn dat je je eigen voorraad van deze soort in je tuin zou hebben.
Dus direct bij thuiskomst worden er meteen enkele takken getopt en op verschillende manieren gestekt. Niet omdat ik denk dat het me dit keer wél gaat lukken, maar ‘niet geprobeerd is een gemiste kans’.
Na een bezoekje aan een expert, later, blijkt dat deze tropische soort niet winterhard is en dus geen kans heeft om hier te groeien.

Ik zou dit weekend niet printen, maar het ging toch erg kriebelen bij het zien van deze vaas vol sierlijke lancetvormige Eucalyptus bladeren.
Dus mijn gang naar de zolder was snel gemaakt om voor die vanavond (of de dag erna) een lichtblauwe katoenen verfdeken en een zijden sjaal voor te bereiden.
Ondertussen neem ik ook alvast de vaas met Eucalyptus mee naar boven. Dan kan ik alvast verder brainstormen over de nieuw te maken ecoprint met de heerlijke Eucalyptus lucht om te heen.

Ik heb van Ocean Bleu weinig pigment gebruikt. En tijdens het printen heb ik de uiteinden van de sjaal in oude bruine verf gedoopt. Later bleek de verf te oud te zijn en niet voldoende te pakken om de uiteinde dekkend te krijgen. Maar het leuke is dat de sjaal daardoor roestige spatten kreeg wat eigenlijk een nog veel leuker effect was!

Naar de Eucalyptus wilde ik ook wat kamerplanten uitproberen. Onder andere een Monstera. Ik ging er al vanuit dat deze geen goede afdruk zou geven, maar de vorm van het blad is al zo bijzonder dat het met een verfdeken en roestige spatten een leuk effect geeft.

Gebruikte bladeren: Eucalyptus (waarschijnlijk Polyanthemos), Mango (heeft nagenoeg geen afdruk gegeven), Monstera Obliqua (Montera Monkey Mask).

Dit keer een Gallery vol foto’s want ik kreeg maar geen genoeg van het resultaat!

1 Reactie

  1. […] sjaal waar ik weg van ben en waar een lieve buurvrouw en collega de deur mee uit liep, namelijk de ‘Exciting Eucalyptus in blue’ Het is dat ik haar die sjaal gun en ook niet alle sjaals zelf kan houden, maar anders had ik deze […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *