In de blauw-groene kleurschakeringen heb ik vandaag gekozen voor een lichte tint Ocean Blue. Tegelijk met deze sjaal heb ik die dag gewerkt aan een ‘gewone’ licht blauwe sjaal. Er stonden dus meerdere emmertjes met voorbewerkte zijde en verfdekens in mijn atelier te wachten. Met slechts 3 gram geeft de Ocean blue een prachtige warme zee-groene tint. Door te werken met een dip voor de zijde om te werken naar ‘gouden bladeren’ zitten er nu ook mooie warme bronzen kleuren in deze sjaal. Bij de ene sjaal werkt dat beter dan bij de andere.
Deze sjaal is een toppertje, al zeg ik het zelf.

De zoektocht naar deze sjaal kwam eigenlijk door het resultaat van een andere sjaal waar ik weg van ben en waar een lieve buurvrouw en collega de deur mee uit liep, namelijk de ‘Exciting Eucalyptus in blue’ Het is dat ik haar die sjaal gun en ook niet alle sjaals zelf kan houden, maar anders had ik deze graag aan mijn eigen collectie toegevoegd!
Dat deze nieuwe sjaal heel anders zou worden, dat wist ik van tevoren want de bladeren die ik nu gebruikt heb, komen niet in de buurt van de eucalyptusbladeren in de vorige sjaal. Niet qua vorm en al helemaal niet qua kleur. Maar het grappig is dat de kleur van de sjaal zelf ook weer heel anders is geworden,

Helaas moest ik constateren dat ik niet veel varens meer in mijn tuin heb. Met deze sjaal heb ik de laatste grote bladeren gesnoeid. De bladeren die er nu nog staan zijn vrij klein van formaat. Nu maar hopen dat de varens komend jaar weer zullen aangroeien. Want ik merk dat de sjaals met varens best favoriet zijn! En ze printen zo ontzettend dankbaar.

Deze sjaal heb ik samen met nog een andere sjaal gemaakt, die ook in het onderstaande filmpje te zien is. Op het filmpje komt de werkelijke kleur van de sjaal niet tot zijn recht. Dit is weer typisch zo’n sjaal die je in je handen of om moet zien!

Gebruikte bladeren: Bolhortensia, Varen, klein Hoefblad, Ginkgo Biloba, Peer en Vijg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *