Na mijn ontdekking afgelopen weekend met de Japanse esdoorn, ben ik dezelfde avond nog verder gaan experimenteren.
Ik had nog wat gedroogde herfstbladeren van hetzelfde boompje. Het leek mij leuk om die af te gaan wisselen met het jonge lenteblad. Dus zowel de herfst- als lentebladeren van één en hetzelfde boompje uit eigen tuin op één sjaal!

En het resultaat mag er zijn!
Aan de afdrukken van de herfstbladeren kun je nu zien dat het de Japanse esdoorn betreft, de voorjaarsbladeren lijken echter net paarse bloemen!

Dit is zo’n mooi voorbeeld van het ecoprinten in de verschillende seizoenen. En wat ben ik blij dat ik afgelopen herfst zoveel energie heb gestoken in het drogen van bladeren zodat ik dat nu ook in één sjaal kan vastleggen! Ik had niet verwacht dat ik de herfstbladeren in het voorjaar er nog bij zou pakken als er al zoveel nieuw vers blad is!

Deze sjaal heeft in tegenstelling tot de vorige sjaal weer wat uren liggen rusten omdat ik wilde zien of de voorjaarsbladeren dan wat meer accenten zouden laten zien op de zijde. Net als bij de vorige sjaal waren de afdrukken van de voorjaarsbladeren in eerste instantie knalroze. Na spoelen met water kleurden de bladeren al langzaam naar paars.
Het volgende experiment met de Japanse esdoorn zit ook al in mijn hoofd…

Bladeren: Japanse esdoorn

2 reacties

  1. Deborah
    Helemaal blij met deze sjaal en met de sjaal die ik zelf heb mogen creëren bij een workshop
    Geweldig leuk

    1. Leuk Irene!
      En ik vond het een onwijs gezellige dag!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *