Gisteren heerlijk aan het ecoprinten geslagen. Omdat de sjaal Colorparty zo goed gelukt was en ik erg veel positieve reacties op deze sjaal kreeg, ben ik weer met verschillende kleurdekens aan de slag gegaan. Helaas zonder succes. De kleur ’teal’ was zó overheersend dat ik de sjaals mislukt vind. Een sjaal compleet afkeuren gebeurd niet vaak. En al helemaal niet twee sjaals achter elkaar! Maar wat me wel opviel in één van de sjaals is dat de Ja[anse esdoorn roze kleurde. Terwijl deze bladeren afgelopen herfst een bruine afdruk gaven.

Daar wilde ik meer van weten. Samen met de bladeren van de Choisya die ik als paastak van mijn moeder kreeg ben ik toch nog een extra sjaal gaan printen. En omdat het blad van de Choisya een afgeleide vorm van de Cannabisbladeren lijkt te hebben, heb ik ook verse bladeren van de Cannabis erbij geplukt die dapper voor mijn keukenraam groeit.  

Na het stomen kon ik niet wachten en heb de boel meteen uitgepakt. Knalroze!!!!
Maar wat schept mijn verbazing…. Na spoelen en drogen, kleuren de bladeren naar paars!!

It’s just like magic!

Bladeren: Japanse esdoorn, Choisya en Cannabis

1 reactie

  1. […] Na mijn ontdekking afgelopen weekend met de Japanse esdoorn, ben ik dezelfde avond nog verder gaan experimenteren.Ik had nog wat gedroogde herfstbladeren van hetzelfde boompje. Het leek mij leuk om die af te gaan wisselen met het jonge lenteblad. Dus zowel de herfst- als lentebladeren van één en hetzelfde boompje uit eigen tuin op één sjaal! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *