Deze zondag was een special ecoprint dag.
Via Instagram ben ik in contact gekomen met Nancy. Een heel gezellige dame uit Florida (USA), die graag wilde weten hoe Silky Leaves sjaals worden gemaakt. Ze was op visite bij haar dochter in Amsterdam en kwam speciaal naar Den Haag om een ecoprint sessie bij te wonen.

Nadat ik haar eerst heb uitgelegd hoe ik werk, zijn we naar het atelier op zolder gegaan. Daar heb ik een sjaal ingerold zodat ze het proces ook daadwerkelijk live kon zien en ik in detail kon uitleggen waarom ik bepaalde stappen in het proces doe.

Ik heb wat nieuwe bladeren uitgeprobeerd. Dat is altijd spannend. De afdruk van die bladeren in de eerste print waren matig. De afdruk van de omtrek van de bladeren was prachtig en verfijnd, maar de kleine Ruit zelf geeft geen afdruk op zijde. Vandaar dat deze sjaal een tweede print heeft gekregen. Omdat ik de 1e afdruk wel fijntjes vond en de bruine zandkleur ook best mooi, heb ik die uitgespaard met cirkels, zodat die afdrukken deels intact bleven.

In de tweede laag heb ik bewust een oude verfdeken gebruikt waar de kleur blauw nog in zat. Die heb ik gedoopt in een zwart bad in de hoop dat het blauw zich zou mengen door het zwart en hier en daar er doorheen zou ‘piepen’. Hierdoor is de sjaal niet egaal zwart geworden maar zie je er verschillende tinten waaronder de blauwe tinten terug in de uiteindelijk geprinte sjaal. Het gebruik van oude ongewassen verfdekens geven altijd onvoorspelbare en verrassende effecten!

Nancy, dank voor je gezellige bezoek en het prachtige cadeau dat je meebracht! En deze print is ere weer één met een mooie herinnering!

Gebruikte bladeren 1e print (in de cirkels): Pruim en Ruit
Gebruikte bladeren 2e laag: Walnoot, Ginko Biloba, Tulpenboom en Tabaksplant

2 reacties

  1. Oh my goodness, Deborah. this is beautiful. I see how well you add to the design by doing a second print. Absolutely stunning. Thank you again for the special visit!

    1. Thank you Nancy! This scarf reminds me of your visit to my studio. Nice to meet you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *