Zaterdag 16 september liep ik aan het einde van de Delftse markt. Een heerlijk moment waarbij de kooplieden het hardst schreeuwen om op het laatste monent hun marktwaar voor een prikkie aan te bieden. 
Ik liep langs de bloemen die voor 1 euro per bos de kraam verlieten en in één van de emmers vooraan stonden prachtige bossen Eucalyptus met vruchten. 
Vorige week had ik ook een bos gekocht, maar toen kwam ik niet aan printen toe. Die bos moest heel snel tussen kranten, om te voorkomen dat de takken onbruikbaar werden. Dit weekend had ik meer tijd, dus die verse bos eucalyptus moest mee!

Ik koos voor een sobere sjaal zonder kleur, maar mét de sierlijke takken van Eucalyptus waarvan ik hoopte dat die rood zouden kleuren. Het is altijd spannend wanneer je een bos op de markt koopt omdat je dan niet weet met welke soort Eucalyptus je te maken hebt. De kleuren van de geprintte Eucalyptus kan variëren van bruin, geel, groen, oranje tot rood. 
Sinds kort hebben wij een kitten (Oosterse Korthaar), die het werken in mijn atelier met regelmaat komt bemoeilijken. Ik noem het maar inrollen met een handicap, waarbij je hoopt dat hij de bladeren niet tussen het werk uit gegrist heeft, voordat het tot een pakket is opgerold. 

Bij het uitpakken zag ik al heel snel dat er niets oranje/ rood aan afdruk in zat. Maar ooooo, wat een heerlijke Eucalyptus geur kwam hier vanaf!! Wel bijzonder dat de afdrukken op de zijde bruin zijn, terwijl ze op het plastic felgroen zijn. Als het een eigen Eucalyptusboom was geweest, dan had ik net zo lang met de beits op de zijde geëxperimenteerd totdat ik die mooie felgroene afdrukken ook op de zijde had gekregen! Maar helaas, ik moet het met alleen dit bosje doen….

Gebruikte bladeren: Eucalyptus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *