Deze zaterdagmorgen dook ik in mijn tuin en moest helaas constateren dat alle grote varen bladeren reeds verbruikt zijn. Daar ik nog een opdracht had liggen in blauw en met varens moest ik op pad.
Dat bleek nog niet zo’n eenvoudige opgave. Hier en daar zag ik wel prachtige varens in tuinen van vreemden. Maar die kon ik moeilijk wegnemen!

Na een lange fietstocht in en rondom het Delftse Hout vond ik in de buurt bij Café Du Midi een hek waar varen bladeren onderuit piepten. Daarna ben ik meteen naar een tuincentrum gegaan om te kijken of er nog een mooie varen plant te koop was zodat ik kan uitbreiden in de tuin voor volgend jaar.

Dit keer ben ik wederom aan de slag gegaan voor een lichtblauwe sjaal (0,4 gram verfstop).
s ‘Avonds onder het genot van mijn Podcast serie ben ik heerlijk relaxed aan de slag gegaan en heb de sjaal ingerold. Deze heeft de nacht in de pan gelegen (2 uur met stoom) en de volgende morgen heb ik deze op mijn gemak uitgepakt.
Dit keer is de sjaal precies geworden zoals ik had verwacht. Veel licht blauwe tinten, met wat groen bruine details van de varen. Doordat er maar drie verschillende bladeren zijn gebruikt heeft deze sjaal een rustige, overzichtelijke compositie,

Een lieve buurvrouw was op de hoogte van mijn zoektocht en tot mijn verassing zag ik diezelfde avond drie prachtige varen bladeren op mijn bankje liggen. Ik ben dus nog niet klaar met de varen bladeren!

Gebruikte bladeren: Bolhortensia, Varen en Ginko Biloba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *