‘Bijzondere vijg met walnoot’, het lijkt wel een recept. En dat terwijl ik dit weekend mijn persoonlijke kok mis en zelf voor mijn avondeten moet zorgen! Ook deze sjaal heb ik dit weekend van een tweede laag bladeren voorzien. De bladeren van de eerste laag komen uit Antwerpen van onze kleine vakantie in de herfstvakantie, ruim een week geleden. Ik had daar een heel aparte vingervormige vijg gevonden en in de botanische tuin van Antwerpen vond ik mooie grote bladeren van de Beverboom.

Tijdens het printen vroeg ik mezelf al af of het wel verstandig was om de vijgenbladeren te printen, want eigenlijk zijn bladeren helemaal niet mooi van vorm. En dat bleek ook tijdens het uitpakken. Ik vond het meteen een afgekeurde sjaal, terwijl de rest van de sjaal qua kleur en bladeren best goed was. De bladeren zijn voorzichtig gezegd: bijzonder van vorm. Een ander zou het misschien best leuk vinden, maar ik vond dat deze zo niet in de verkoop kon.

Dus ook deze sjaal ging in de herkansing. Na een heel gezellig lunch met vriendinnen gisteren in Sion, fietste ik op de terugweg langs mijn favoriete walnotenboom in Rijswijk Zuid. Dit jaar heb ik niet veel van deze boom afgehaald. De bladeren hingen ook allemaal erg hoog. De herfst is al zo vergevorderd dat er bijna geen walnotenblad meer aan de boom zit. Maar op de grond vond ik nog enkele geschikte exemplaren om mee te printen.

Vanmorgen vroeg dus de walnotenbladeren over onder andere de vijgenbladeren gelegd, opnieuw opgerold, ingebonden en gestoomd.
Mooi om te ervaren dat ook de, tijdens de eerste keer geprinte bladeren, na de tweede stoomsessie nog meer doorgeleerd zijn en donkerdere accenten hebben gekregen.

Gebruikte bladeren: vijgenboom, beverboom, eucalyptus, wonderboom en walnoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *