Het blijft nog even een tijdje bij de kleurschakering blauw. Vandaag na het werk heb ik twee sjaals gepland staan. Het wordt dus een latertje! Om dit na het werk en in de avond te kunnen realiseren heb ik al het voorwerk al op zondag gedaan..
De zijde is voorbewerkt en de katoenen verfdekens liggen al heerlijk te dobberen in hun verfbadje.
Ik begin met een heel licht blauwe sjaal. En ik heb daarvoor 3 gram verfstof gebruikt.

ik heb gekozen voor bladeren die wat verfstof doorlaten, zoals de varen en de bolhortensia, zodat je verschillende tinten blauw in één sjaal ziet.
Daarnaast probeer ik een blad uit. Niet helemaal nieuw. Maar vandaag moest ik voor het werk bij een externe partij zijn voor overleg. En voordat ik het pand in Mariahoeve (Den Haag) wilde betreden, zag ik twee prachtige Ginko Biloba (Japanse notenboom) bij de entree staan. Met heel grote bladeren. Ik was nog vroeg, dus ben aan het verzamelen gegaan. Wist je al dat de Ginko Biloba één van de oudste oerbomen van onze planeet zijn? Zo’n 200 miljoenjaar geleden was het een naaldboom. In de loop der tijd zijn de naalden aaneengegroeid. De naaldvorm is nog zichtbaar in het blad als je deze goed bekijkt!

Mijn jonge Ginko Biloba boompjes in de tuin geven niet zo’n heel mooie afdruk. Maar deze stevige bomen van een paar meter staan daar duidelijk al heel wat jaartjes. Ik kon haast niet wachten om te kijken hoe deze bladeren zullen printen, vandaar dat ik die dus ook in deze sjaal heb verwerkt.
Daarnaast heb ik ook een kleine hopstek die ik in het voorjaar bij de Koperen Kat in Delft vond, in mijn poort geplant. Het is nog niet veel, maar de blaadjes wilde ik alvast uitproberen. De Ginko Biloba heeft een prachtige rand gegeven, maar de Hopblaadjes doen het, in tegenstelling tot de moederstruik, wat teleurstellend. Die zijn erg licht van kleur gebleven.

Gebruikte bladeren: Bolhortensia, Varen, klein Hoefblad, varen, Ginko Biloba, Peer en Hop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *