Vandaag heb ik iets nieuws uitgeprobeerd. Want ik wilde graag ontdekken wat er zou gebeuren als je zowel aan de onderzijde als bovenzijde de bladeren schikt.
Experts in eco-printen weten dat een blad een zon- en maanzijde heeft. De maankant is de zijde die onder het blad ligt en waar de zon niet op schijnt. Bij de meeste bladeren is dat de zijde met de dikkere nerven (behalve bij de eucalyptus, want daar kun je het verschil vaak niet zien). De maanzijde is de kant die de mooiste afdruk geeft omdat je dan naast de vorm van het blad ook de nerven meestal goed te zien krijgt. De bladeren onder de zijde heb ik dus omgedraaid, om de beste prints te krijgen.
Ik heb weer zilvergrijze verf gebruikt. Daarnaast ook wat rest verflappen in de tinten roze en blauw weer op deze zilvergrijze verfdeken gelegd.
Het resultaat is totaal anders dan verwacht. Ten eerste is de zijde niet zilvergrijs geworden, maar bijna zwart! En de bladeren die ‘dubbel’ lagen gingen mengen met elkaar waardoor je eigenlijk weinig van het tweede blad zag. Ook gaven de rest verflappen een totaal ander effect dan verwacht.
Maar dit maakt het eco-printen juist zo spannend!
Gebruikte bladeren: Eucalyptus, Wilde Kastanje en Cotinus
[…] opvolging van de Colorful Chestnut van twee dagen geleden wilde ik de dubbeling van de bladeren ook graag uittesten op een zijden […]