In opvolging van de Colorful Chestnut van twee dagen geleden wilde ik de dubbeling van de bladeren ook graag uittesten op een zijden sjaal zónder verfdeken. Dat kan weer een heel andere uitwerking geven.

De eucalyptus die ik bij ons in de kiosk aan de overkant van de A13 bij Rijswijk Zuid heb gekocht deden het zo fantastisch op de vorige sjaal, dat ik deze natuurlijk er ook weer bij gepakt heb. De bos eucalyptus takken in mijn vaas wordt steeds minder vol!

Ook bij deze sjaal heb ik dus kastanje bladeren aan de bovenkant én de onderzijde van de sjaal gelegd. Alleen had ik niet genoeg Wilde Kastanje geplukt en daarom nog een restant kleinere bladeren van de herfst laten weken en gebruikt.

Ik kan me niet voorstellen dat ik niet de juiste zijde (de maanzijde) heb gebruikt, tegen de zijde stof aan, maar op de één of andere manier zijn de herfstbladeren veel lichter uitgevallen terwijl de grote voorjaarsbladeren zo’n donkere afdruk maken. Herfstbladeren geven meestal een bruine tint en de voorjaarsbladeren een fel groene. Dat had dan een mooi voor- en najaars effect gegeven! Nog een leuk idee voor een andere sjaal om nog eens te proberen!

De eucalyptus bevatte zoveel tannine, dat deze door het plastic heen kwam. Als je goed kijkt zie je een lichte dubbeling van de takken op de zijden sjaal. Echt een gaaf effect!

Ik weet het, de titel van deze sjaal is wat gewaagd, maar als je bovenstaand leest dan snap je de keuze. Tenslotte was een enkele plastic laagje niet voldoende om de tannine en dubbeling van de Eucalyptus tegen te gaan!

Gebruikte bladeren: Wilde kastanje (paardenkastanje en eucalyptus

1 reactie

  1. […] het kleuren van de sjaal heb ik de donkere restverf van de sjaal Double Dutch gebruikt, maar dan flink aangevuld met heet water. De verfdoek heeft er vervolgens twee dagen in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *