Op de zondagmorgen wakker worden en beseffen dat je niet je bed uit hoeft om te gaan werken, maar plannen en tijd hebt om te gaan eco-printen. Wat een heerlijk gevoel!

Het weer wordt fris, maar als ik door mijn tuin scharrel, besef ik dat er nog zoveel te printen valt met verse bladeren! Dus in plaats van mijn voorraad droge bladeren aan te breken besluit ik om het ‘te doen’ met wat ik nu nog in mijn tuin kan vinden. En dat valt zeker niet tegen!

Daarnaast had ik vorige week zaterdag een bos eucalyptus bladeren op de markt gekocht. Deze stonden geduldig in een emmer met water op dit project te wachten.

Het eco-printen zonder verfdeken vind ik nog lastig. Sommige bladeren hebben net tè veel en andere bladeren te weinig tannine. Het is een zoektocht naar de juiste verhouding ijzersulfaat en duur waarop je het pakket laat stomen. Maar ook iedere veeg dit ontstaat wanneer een pakket niet voldoende is opgerold. Soms is dat mooi, maar niet altijd. Het is dan ook leuk om de volgende dag te ontdekken dat het resultaat goed, de verhouding van de tannine mooi verdeeld over de sjaal is en je hier en daar zelfs een vleugje bruingoud ontdekt! Kortom; dit was een vruchtbare zondag!

Gebruikte bladeren: Pruikenboom, plataan, hortensia, framboos, vijg, eucalyptus en esdoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *