Op de zaterdag ervoor, vers van de markt, een mooie bos eucalyptus gescoord en zondag gestart met het printen van deze prachtige takken. Het was blijkbaar geen gelukkig moment, want alle sjaals die ik die dag heb gemaakt waren niet naar mijn zin. Ik probeerde enthousiast een nieuwe techniek uit waarbij de zijde vóór het stomen diagonaal werd gevouwen. Maar behalve dat de bladeren erg donker uitvielen door de schijnbaar erg veel aanwezige tanine, werd de diagonale vouwtechniek ook nog eens heel rommelig geheel. Behalve dat het resultaat dit keer écht matig was, merk ik dat ik de lat ook steeds hoger leg.

Een matige sjaal blijft liggen, totdat ik er iets anders mee ga doen. Donderdagavond was dat moment. Mijn afspraak die avond met de band ging niet door, dus ik besloot eens wat te gaan doen met één van de matige sjaals. Het toeval wil dat ik zondagmiddag bij mij in de buurt een aantal eucalyptusbomen heb ontdekt. Daarvan heb ik prachtige takken van meegenomen en de grootste bladeren heb ik over de oude print gelegd met daarover een verfdeken (blauw/ geel gemengd).

Het resultaat is verrassend mooi geworden. In de oude print kleurden de bladeren zwart en onder invloed van de kleurdeken hebben de bladeren tijdens de laatste sessie bruine tinten afgegeven. De oude bladeren zorgen voor extra diepte in deze print. Kortom; ik ben een tevreden mens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *