Uitvliegen…. Onze jongste zoon verlaat het nest. Als moeder zijnde is dat slikken, maar omdat hij door de weeks op de kazerne en in het weekend bij zijn vriendin is, is dit proces al eerder gestart. Dus voor mij (vooralsnog) geen ernstig gevoel van een ‘empty nest’. Hij is happy en dat is belangrijk. 

Het toeval wil, dat we tegelijkertijd een vleugellamme kauw in de tuin hebben. Gered uit de klauwen van de buurkat. Deze voeren we dagelijks bij en als er niemand is om op hem te passen, dan drijven we hem naar de schuur zodat hij daar veilig zit. De kans dat hij herstelt is niet zo groot, hebben we inmiddels van kenners vernomen. Maar stiekem hopen we toch dat dit kleine wezen ook binnen enkele weken weer zijn vleugels zal spreiden! 

Afijn, dat mijn zoon officieel vertrekt, schept ook weer kansen!
Je moet weten dat ik hiervoor bij iedere eco-print mijn keuken en huiskamer ombouwde zodat ik een sjaal kon printen. Dat is best een gedoe iedere keer wanneer ik met mijn hobby aan de slag ga. 
De afgelopen weken heb ik de kamer van mijn zoon (op zolder) naar de eerste etage verhuisd zodat we daar ook een logeerkamer hebben en heb zelf de grote zolderkamer in beslag genomen als hobby- en werkkamer. Met de drukte op mijn werk en deze interne verhuizing is het weinig van ecoprinten gekomen. Terwijl mijn partner op de zolderkamer één van de laatste klusjes deed, kreeg ik de eco-print kriebels en ben ik een verfdeken en sjaal gaan voorbewerken. Ik wilde namelijk nog heel graag nog een zwart met gouden sjaal maken voor een lieve vriendin. We zijn deze zondag namelijk uitgenodigd voor een lunch op een mooie locatie, om te vieren dat ze 30 jaar getrouwd zijn. ‘s Avonds laat, toen het wat koeler werd, heb ik de zijden sjaal vervolgens ingerold zodat mijn stoompan in de nacht het echte werk kon doen. 

Met het uitpakken deze morgen maakte ik mij iets zorgen. Het geheel leek zo vochtig dat ik bang was dat het geheel te nat zou zijn geweest tijdens het proces. Maar de altijd goede print gevende walnootbladeren stellen mij wederom niet teleur. 
Omdat de sjaal hiervoor al een eerste print heeft gekregen is het resultaat verrassend met het effect van die eerste print erdoorheen! 
Heel tevreden met het eerste resultaat vanuit mijn nieuwe printstudio! Een sjaal die je moet omdoen of in handen moet hebben om echt te zien hoe mooi de kleuren en effecten van de twee afdrukken zijn.

Bladeren: (eerste print: verschillende veldbloemen) walnoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *