Nog steeds hebben we gedroogde bladeren van de pioenroos van wijle Elly die ik in het najaar heb verzameld. Zorgvuldig bewaard omdat ik niet weet of de pioenroos op stam van Elly het gaat halen. Gelukkig heb ik de zaaddozen ook nog!

Met deze sjaal ben ik verder gegaan met mijn project ‘eco-circles’. Op zoek naar het juiste materiaal om met cirkels verf uit te sparen op de sjaals. Maar dan materiaal dat ik kan hergebruiken. Want wat ik tot nu toe heb gebruikt kan niet tegen de hitte van de stoompan en kan ik dus slechts eenmalig gebruiken. Dat maakt de materiaal keuze duur, arbeidsintensief en milieu onvriendelijk. In deze sjaal heb ik cirkels van 3 verschillende materialen verwerkt. Het materiaal waarvan ik dacht dat ik het mogelijk kan hergebruiken blijkt toch te poreus. Al bij de eerste keer gebruiken zie dat er verf doorheen komt en vermoedelijk wordt het materiaal de daarop volgende keren steeds meer poreus. Op deze sjaal heeft dit overigens wel een gaaf effect gehad.

Ook bij deze sjaal heb ik de verfdeken gebruikt die ik de afgelopen dagen heb hergebruikt. Normaal was ik mijn verfdekens om te voorkomen dat ik onverwachte en ongewenste vlekken of kleurvermenging krijg, maar deze verfdeken bevat zoveel kleuren dat het effect in combinatie met graniet grijs zo gaaf is, dat ik besloot wederom de gebruikte deken te dopen in de de kleur graniet.
Als Elly van boven mee kan kijken, dan zal ze trots zijn!

Gebruikte bladeren: bladeren van de pioenroos (van Elly)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *