Omdat ik voorjaarsvakantie heb, heb ik de tijd om heerlijk ter rommelen in mijn atelier. Al enige tijd hing er een sjaal met prachtige prints en kleuren over mijn rek in het atelier, waar ik niet helemaal tevreden over was omdat ik had geëxperimenteerd met dubbele verfdekens wat op enkele plekken niet mooi was geworden. Maar de rest van de sjaal was werkelijk prachtig. Daar moest ik dus iets mee.

Al langere tijd loop ik met het idee om ronde vormen uit te sparen op enkele plekken op de sjaal, zodat daar de verf niet afdrukt. Deze sjaal welke nog een extra printbeurt nodig heeft, leek mij daar uitermate geschikt voor. De mooiste stukken uitsparen in de ronde vormen.

Het was een kleine hoofdbreker, want ideeën zat in mijn hoofd, maar hoe dit dan vervolgens uit te voeren?. Er zijn natuurlijk verschillende materialen te gebruiken, maar wetende dat het pakket uiteindelijk in 100 graden Celsius stoom ligt, zorgt er ook weer voor dat veel materialen niet geschikt zijn voor dit idee.

Het materiaal dat ik gekozen heb, bleek ook niet echt geschikt. Het vervormd uiteindelijk en is dus niet meermaals te gebruiken. Ik ga dus nog verder op zoek!

Qua resultaat ben ik echter heel tevreden! Wat een gaaf effect geeft dit! De foto’s laten niet goed zien hoe mooi de sjaal echt is.
Ik denk dat dit cirkel experiment nog verre van voorbij is.

Gebruikte bladeren: eucalyptus, fluweelboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *