Messy Saturday

Een week geleden had ik contact met iemand via een Facebookforum die (mannelijke) wietbladeren voor me zou opsturen. Ik wilde dat erg graag om uit te proberen hoe Cannabis zou printen op zijde. Ik ken namelijk niemand in mijn buurt met wietplanten. De persoon in kwestie vertelde mij dat de track & trace code aangaf dat de plantjes zaterdag door de brievenbus zouden vallen.
Vrijdagavond heb ik dus alvast zijde in de voorbeits gezet en de katoen in de verf. Zaterdag zat ik in de startblokken, maar waarschijnlijk heeft storm Eunice ‘roet in het eten’ gegooid. Ik heb de brievenbus nauwlettend in de gaten gehouden, maar helaas….. geen brievenbus pakketje.

Uiteindelijk ben ik dus de tuin in gedoken en heb daar alles uit geplukt dat daar wintergroen hing te bungelen en ik nog niet uitgeprobeerd had. Daar heb ik een lekker rommelige sjaal mee gedecoreerd. Omdat het allemaal nieuwe bladeren waren, ging ik er vanuit dat een aantal ervan geen goede prints zouden geven. Mede omdat ik nog niet eerder iets over het printen met die specifieke bladeren gelezen had. Daarom heb ik de roze verfdeken deels gedoopt in zilvergrijs. Als dan het ecoprinten tegenvalt, heb ik toch nog een mooie sjaal door het spelen met de verf.

Inderdaad bleven veel afdrukken wit. Sowieso hebben de verschillende soorten klimop niets gedaan qua print. En juist de klimop had ik vanwege de lange slierten veel gebruikt. De bamboe daarentegen, was juist weer een stuk spannender dan verwacht. En de kleur van de sjaal maakt veel goed!

Nu afwachten of de postbode op maandagochtend alsnog een pakketje gaat brengen en hopen dat ik nog iets met de wietbladeren kan…

Gebruikte bladeren: laurier, klimop (2 soorten), bamboe, bloemen van de winterviool, bloemen van de helleborus, Viburnum, grassoort en de camelia