Hoefblad is op dit moment het toverwoord. Noem het blad en je hebt mijn aandacht.
Zo leuk als je zelf een blad ontdekt met zoveel ecoprint mogelijkheden.

Ik heb nu, op zeker, groot hoefblad geplukt. Terwijl ik dat niet zeker wist bij de vorige prints met hoefblad omdat die een stuk kleiner waren, maar wel in de buurt van Groot Hoefblad geplukt zijn.

Bij het uitpakken valt het mij meteen op dat er geen vliesje van het blad achterblijft op de stof. Dat doet mij de indruk geven dat het hier inderdaad om een ander soort gaat dan ik hiervoor heb gebruikt.

De kleur was een test. Ik heb slechts 0,2 gram blauwe pigment gebruikt wat leidt tot een lichte maar meer grijze tint. En wat kleurt dat prachtig bij de groen-bruine afdruk van het hoefblad!

Wist je al dat de bloemtrossen (roodachtig of bijna wit) van hoefblad al vroeg in het voorjaar uit de grond komen, nog vóórdat het blad verschijnt? Hoefblad vind je vooral bij sloten en vijvers.

De officiële naam, Petasites hybridus, is een afgeleide van ‘petasos’; wat breedgerande hoed betekent, waarmee de grote bladeren worden vergeleken.
Sommige mensen noemen ze paddenbladeren. Onder de bladeren is het vochtig en heerlijk koel. Daar houden padden zich graag schuil.

Gebruikte bladeren: groot hoefblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *