Een herprint van een sjaal waarop ik eerder veel bladeren heb getest, waaronder hoefblad. Dat beviel zo enorm, dat ik besloot de sjaal over te printen met voornamelijk hoefblad. 

Sinds kort heb ik een heerlijk atelier op zolder, waar ik alles kan laten staan. Zo ook de overgebleven bladeren van de afgelopen dagen. Er stond nog een vaas met enkele losse walnootbladeren, vlierbes, een ribes en er lagen nog wat gedroogde eucalyptusbladeren waarvan ik weer dat het takje met bladeren mooi oranje kleurt. Ooit getracht te laten wortelen voor een mooie eucalyptus boom voor in de achtertuin. Maar dat was helaas niet gelukt. Dan maar gebruiken om te printen!

Als verfdeken ben ik ook weer lekker op ontdekkingstocht gegaan. In het midden heb ik een ijzerdeken van een lichtblauw laken gebruikt. Eerder ontdekte ik dat deze deken lichtblauw afgeeft. Rondom de lichtblauwe ijzerdeken heb ik het aangevuld met blauwe verfdekens. 

Hierdoor is het een kleurrijk schouwspel geworden. Ook omdat eronder zoveel andere bladeren gebruikt zijn wat een mooie tweede laag geeft. Wat een leuke start van de zondag om deze te mogen openen. 
Deze sjaal moet je echt in handen hebben om te zien hoe prachtig de kleuren zijn. Dat komt niet goed over op de foto’s.

Gebruikte bladeren: eucalyptus, losse walnootbladeren, ribes, vlierbes en hoefblad. Onderlaag: o.a. cotinus, wonderboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *