Dit weekend had ik allerlei printplannen omdat ik alleen thuis was. Maar uiteindelijk heb ik alleen twee bestaande sjaals, eerder geprint in de afgelopen weken, van een extra printlaag voorzien.

Deze sjaal was in de basis eigenlijk al heel mooi, maar ik miste nog iets. Vandaar dat ik in de tweede laag wat eucalyptus heb toegevoegd. Aan de kleur is niets veranderd, maar je ziet wel dat de in eerste instantie behoorlijk wit gebleven bladeren van de Judasboom na de eerste print wat meer kleur kwam.

De fluweelboom komt uit het Delftse hout, getipt door lieve buurvrouw Gerrie, die een aantal weken geleden langskwam met een blad. En jeetje, wat doet dit blad het prachtig! Ik hoop dat wanneer ik deze week terug ga, nog wat van de kleinere bladeren kan rapen.
Van de oude Judasboom op enkele meters van de fluweelboom had ik meer verwacht, die blijft redelijk bleek na het printen. Alleen de rand van het blad is donker. De tweede laag bladeren, de eucalyptus, komt van de zaterdagse markt in Delft en betreft een exotische soort.
Ik heb gekozen voor een zachte, blauwe kleur. Door de tweede printlaag is deze iets warmer van kleur geworden.

Gebruikte bladeren: Judasboom, Fluweelboom, Eucalyptus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *