Van een Facebook kennis heb ik bladeren van de Cannabis opgestuurd gekregen, nadat hij op een forum had gelezen dat ik graag wil experimenteren met de bladeren van de wietplant.
Ik heb een week geleden eerst een sjaaltje voor hem gemaakt en aan hem toegestuurd. Dat is zeer enthousiast ontvangen en maakt mij blij!

Ik had nog wat bladeren over nadat ik voor hem een sjaaltje had gemaakt. Omdat ik de bladeren nu al enige weken in huis had, heb ik ze gedroogd tussen kranten. Dit voorkomt dat ze onbruikbaar worden omdat ze anders gaan krullen.
Nu blijkt dat het werken met gedroogde Cannabisblaadjes heel erg veel geduld vergt. Want het plantje heeft zeer tere blaadjes die aan elkaar plakken wanneer je ze weekt in het water. En vervolgens scheuren ze als je ze niet héél voorzichtig van elkaar losmaakt. Ook bij het schikken van de sjaal vraagt dit om precisie. Kortom, een sjaal met geduld. Deze maak je dus niet even snel tussendoor!

Wanneer je de gedroogde blaadjes van de Cannabis weekt in heet water, dan ruik je de scherpe lucht van de Cannabisplant. Er zijn meer planten met een aparte geur. Gelukkig ben ik na twee keer Corona, mijn geur niet helemaal kwijt geraakt. Ik beschouw het eco-printen hierbij ook meteen als geur-therapie! De geurbeleving hoort er wat mij betreft ook helemaal bij. Vooral bij het uitpakken van de sjaal heeft ieder blad zijn specifieke geur.

Omdat ik niet voldoende bladeren had, heb ik de rest aangevuld met Eucalyptus, gekocht op de markt. En tot mijn grote verrassing kleurde deze eucalyptus oranje op de zijden sjaal!
Dit keer heb ik met verschillende verflapjes en verfdips gewerkt waardoor het één groot kleurenfestijn is geworden. Dat past wel bij de wietplant!

Bladeren: Cannabis en Eucalyptus

1 reactie

  1. […] heerlijk aan het ecoprinten geslagen. Omdat de sjaal Colorparty zo goed gelukt was en ik erg veel positieve reacties op deze sjaal kreeg, ben ik weer met […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *