En dan even iets heel anders! Enige tijd geleden vond ik nog een mooie katoenen lap in mijn kast. En ik wilde wel eens weten hoe katoen zou printen. Het was even uitzoeken hoe je zoiets print, dit vraagt namelijk om een andere techniek dan zijde. Zijde is namelijk een dierlijke stof (de zijderups) en katoen is plantaardig. Dus met name de voorbehandeling van de katoenen stof is anders.

Nadat ik mijn eerste stof had geprint, liet ik deze aan mijn lieve tante zien die ik enige tijd geleden ook al heb aangestoken met het ecoprintvirus. Zij is coupeuse en bood meteen aan om er een leuk jasje van te maken. Dat aanbod sloeg ik natuurlijk niet af. Al vond ik eigenlijk dat ik nog even door had moeten printen om de afdrukken nog mooier te maken. Maar zij zag er al een mooi project in en zij weet van ieder stofje iets moois te creëren!
Ze heeft het jasje gemaakt en ik moet eerlijk zeggen dat het super mooi is geworden! Behalve dat het natuurlijk geweldig staat omdat het jasje op maat is gemaakt, vind ik ook de prints zo op het jasje toch heel leuk uitkomen. We hebben er bewust voor gekozen om niet het hele jasje te voorzien van prints. Ik wilde een mooie grote print op mijn rug. En één arm wel met prints terwijl de andere mouw blanco bleef. Evenals bij de voorpanden.

Thuis gekomen heb ik mijn doos met zijden sjaals erbij gepakt en wat bleek: mijn eerst geprinte blanco sjaal staat er fantastisch bij! Ik was zo blij met mijn nieuwe setje. Blijkt dat mijn tante ook nog een hoedje van de overgebleven stof heeft gemaakt. Deze heb ik van de week opgehaald. Hoe leuk is dat?!! Een prachtig setje zo bij elkaar dus!

Bladeren: Eucalyptus, hop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *