Al geruime tijd lag het pakket ‘Toewerken naar bladgoud’ van Rachel van der Weerd van Atelier Het kleine huis op mijn ecoprint plank klaar.

Ik was al enige tijd bezig met printen en raakte geïntegreerd door de kleur goud die ik af en toe zag verschijnen. Maar ik kreeg maar geen grip op het proces. Tot ik via Social Media berichten van Rachel voorbij zag komen.

Ik heb bij Rachel materiaal besteld waar ik mogelijk meer invloed op het werken naar bladgoud kan uitoefenen.

Ik was er blijkbaar nog niet aan toe. Want in de voorgaande maanden kreeg ik andere uitdagingen zoals het werken naar steenrood met eucalyptus en mooie scherpe afdrukken op een ecru-sjaal (zonder verfdeken).

Op de allerlaatste dag van mijn kerstvakantie moest het er dan toch van komen. Ik heb de avond ervoor alles klaargezet en de stoffen voorbewerkt zodat ik ik de volgende ochtend met pongee zijde én satijn zijde een sjaal kon maken volgens het ‘nieuwe’ recept. Je werkt hierbij met 2 verfdekens. Iets wat ik toch al heel graag een keer wilde uitproberen.

Onderstaande sjaal is de satijn zijde sjaal. Satijn heeft de eigenschap om slechts aan één zijde glanzend te zijn. Deze zijde heeft de voorkeur, maar ook de matte kant van de sjaal geeft in combinatie met de glanzende voorkant een mooi effect!

Gebruikte bladeren: eik, walnoot, hazelnoot, Japanse esdoorn, pruikenboom, hop, wilde kastanje en peer

2 reacties

  1. […] Hieronder de foto’s van de pongee sjaal. Deze sjaal is op dezelfde middag en volgens dezelfde wijze gemaakt als sjaal Bladgoud I/II! […]

  2. […] verf van de verfdekens voor de sjaals Bladgoud I en Bladgoud II van dat ik over had, heb ik de volgende dag als proef samengevoegd tot één verfbad […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *