Vorig weekend was het printen één grote teleurstelling. Bij één van de projecten had ik een te dikke verfdeken gebruikt waardoor de zijde te nat bleef en de bladeren meer vlekken dan mooie afdrukken werden. In eerste instantie wilde ik die sjaal weggooien.
Maar een zijden sjaal weggooien doe je natuurlijk ook niet zo snel. Deze zaterdag kreeg ik het idee om deze opnieuw te printen en daarbij een heel donkere verfdeken (zwarte bes) te gebruiken. En het resultaat is echt geweldig!

De eucalyptus bladeren die in deze sjaal zij verwerkt herken je bijna niet meer omdat de prints niet meer hun originele kleur hebben door het mengen van de verfdekens.

Eucalyptus wordt onderhand wel mijn favoriet. Je hebt erg veel soorten en ze printen allen zo goed. Ze ruiken lekker en zijn veelzijdig.

Gebruikte bladeren: eucalyptus

Eucalyptus komt oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland en Australië. Voor de Aboriginals is de eucalyptus een heilige boom. Voor hen vertegenwoordigt de eucalyptus de onderverdeling in onderwereld, aarde en hemel. Eucalyptus heeft volgens hen een spiritueel zuiverende werking. Negatieve energieën verdwijnen op de plek waar je eucalyptusblad verbrandt.

Ik kan je zeggen dat het stomen van ecoprints met eucalyptus hier in huis ook helend werkt. De snotterende heren krijgen dit weekend weer lucht met al die eucalyptus stoom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *