Na het kopen van de prachtige kamerplant Strelitzia, vroeg ik mij af wat die grote bladeren zullen doen op een zijden sjaal. De plant Strelitzia is momenteel erg ‘hot’ en overal te koop. Ik vind de plant vooral erg mooi om de grote bladeren die recht omhoog groeien, waardoor je makkelijk een plekje voor deze plant kan vinden in je huiskamer zonder dat daar meteen heel veel ruimte in de breedte wordt ingenomen.. De bloemen zijn niet mijn favoriet., maar van mijn collega expert in Strelitzia is de kans dat de plant wederom tot bloei komt niet erg groot. En doet deze dat toch, dan zal ik deze natuurlijk toch koesteren (of printen?).

De man van deze collega is tuinder en kweekt Strelitzia’s. Toen mijn collega hoorde dat ik de bladeren van mijn plant wilde knippen om deze te testen, nam ze meteen wat bladeren mee vanuit de kassen van haar man. Want bladeren van je kamerplant afknippen is natuurlijk zonde!

Van te voren had ik al verwacht dat de bladeren mogelijk weinig zullen doen, vandaar dat ik een verfdeken heb gebruikt. Daarnaast wilde ik ook meteen de heerlijk geurende Mimosa uitproberen, die mijn moeder afgelopen vrijdag meebracht.

De Mimosa bladeren werd een wat rommelige print, maar past wel bij de iets doorgelopen Amber bladeren. Want ook al had ik de stoomtijd ingekort, de Amber bladeren liepen toch wat uit. Met het overlappen van de Strelitzia bladeren geeft het een schilderachtig effect.

Al met al dus een aardig geheel waarbij de gele tinten van de Amber een gouden gloed heeft gekregen.

En nu moet ik helaas even verplicht pauze houden met het eco-printen, want mijn nieuw bestelde lading zijde heeft vertraging! Dat wordt dus afkicken…

Gebruikte bladeren: Amber, Strelitzia en Mimosa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *