Al bij de eerste ecoprints werd duidelijk dat ik een voorliefde heb voor het ecoprinten met grote bladeren. In het najaar ontdekte ik een klein parkje in Delft met jonge kastanjebomen. Die hebben nog lage takken waarbij de bladeren eenvoudig te plukken zijn. Deze bladeren zijn helaas niet allemaal groot, maar hier en daar heb ik toch bladeren kunnen plukken die nog maar net op de 40 centimeter brede sjaals passen, Als de ecoprint goed lukt en je de sjaal vervolgens over je schouders drapeert, dan heb je werkelijk een kunstwerk om je lijf hangen!

Voor een project met Hajeve Pictures en sieranden ontwerpster Petra Jongmans heb ik, ter voorbereiding, de afgelopen week een stapel ecoprints sjaals achtergelaten bij Petra Jongmans. Waaronder mijn favoriete zilveren sjaal ‘sfeer impressie‘. Ik pronk altijd graag met deze ecoprint sjaal omdat daar de goudtinten op het zilver zo mooi naar voren komen.

Ik moest dus echt proberen nogmaals zo’n prachtige zilveren sjaal met goudtinten na te boosten. Een ieder die aan eco-printen doet weet dat het nogmaals produceren van dezelfde sjaal niet mogelijk is. Maar stiekem hoop je dat de nieuwe sjaal in de buurt komt of een andere verrassing in petto heeft!

Aan deze sjaal heb ik al mijn favoriete bladeren toegevoegd. Kastanje voor een mooie grote print, daarbij ook hop en walnoot voor de goudtinten die ze soms achterlaten.

Bij het uitpakken van de rol de volgende ochtend is het altijd spannend. Je ziet al snel of de afdrukken van de bladeren goed zijn. Maar je moet even geduld hebben voor het rijpen van de tinten in de bladeren. En als je na het drogen de sjaal onder de strijkbout gladstrijkt, zie je pas echt of de tinten goud daadwerkelijk goed opkomen in de afdrukken van de bladeren.

Ook deze sjaal is weer prachtig geworden, minder goudtinten dan ik had gehoopt. Maar via de Instagrampagina van SilkyLeaves reageren de volgers erg enthousiast op het prachtige grote kastanjeblad. Hier hecht ik veel waarde aangezien Silky Leaves ecoprint-volgers van over de hele wereld heeft. Waaronder een aantal zeer doorgewinterde ecoprinters die ik hoog heb staan!

Bladeren: wilde kastanje, hop en walnoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *