Feeling good, under the tuliptree

Gisteren startte een minivakantie; het begin van vier dagen vrij, heerlijk. En dat kwam goed uit, want ik voelde me niet helemaal lekker. Gelukkig had ik de nacht ervoor goed geslapen, maar ik kwam mijn bed uit met een gevoel dat ik ieder moment een stevige griep zou krijgen.
Ik weet als ik daar dan aan overgeef, me alleen maar slechter ga voelen en met een dip op de bank terecht kom. Dat moest ik dus doorbreken en na even doorzetten besloot ik samen met Ton eens een flinke wandeling met de hond te gaan maken.

En naarmate de wijk door wandelde, ontdekte ik allerlei bomen waar ik het bestaan nog niet van wist. Ik werd dus al blijer en blijer en vergat helemaal dat ik eigenlijk heel erg misselijk en moe was!

De mooiste ontdekking was de tulpenboom (in bloei!) en walnotenboom bij het oude luchthavengebouw van Ypenburg. Op de route terug kon ik het niet laten om van de tulpenboom wat bladeren en bloemen mee te nemen. Ik vond onderweg ook nog wat bloeiende bramenstruiken. Daarmee wilde ik de tulpenboombladeren graag mee afwisselen op een nieuwe print.

Het blad van de Tulpenboom is heel bijzonder. Aan de bovenkant is het net of iemand er een stuk van heeft afgeknipt. Deze herken je dus makkelijk!

Ik weet dat bloemen vaak flets eco-printen. Ik heb daarom voor een heerlijke felle kleur verfdeken gekozen. Ik had net nieuwe verf binnen (Bosandoorn) . De uiteinden van de sjaal heb ik in blauw gedoopt, maar terwijl ik bezig was met dopen zag ik dat dit weinig zin had. De felle roze kleur is zo overheersend dat het blauw geen kans krijgt.

Moe maar voldaan van een wandeling van twee uur, een prachtige natuurlijk buit en een hoofd vol ideeën leek mijn griepje plotseling ver weg!

Je kan zien dat het duidelijk een voorjaarssjaal is. De bladeren geve lichte groenige tinten. In het najaar bezoek ik de boom nogmaals om te zien of de bladeren dan donkerder van tint en bruin afdrukken.

Bladeren: Liriodendron tulpifera (Tulpenboom) en Braam

1 reactie

  1. […] sprekender worden. Er zitten iets meer bruintinten in deze sjaal, vergeleken met de sjaal ‘Feeling good‘, maar dat komt ook omdat ik er bladeren van de walnoot erin verwerkt heb. Die kleuren altijd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *