Op 15 april heb ik twee zijden sjaals gemaakt waar ik niet tevreden over was. Ik heb toen verschillende verfdekens gebruikt waarbij de kleur teal erg overheersend was. Ik heb deze sjaals daarom in een hoek gelegd en besloot daar op een later tijdstip iets anders mee te doen.

Op 15 mei heb ik één van deze sjaals voorzien van een nieuwe laag bladeren waarbij ik de zijde sjaal opnieuw heb geprint met bladeren en een nieuwe verfdeken met de kleur marine. Althans, dat was de bedoeling want uiteindelijk bleek de geleverde verfpoeder niet juist en pakte de sjaal paars uit. Ik pak altijd een wat donkere kleur wanneer ik niet tevreden ben over de eerdere laag. Het resultaat was al een iets beter, maar de kleuren teal en paars matcht niet. Ik was dus nog steeds niet echt tevreden over het resultaat. Ondanks de leuke reacties op mijn SilkyLeaves pagina op Facebook, besloot ik gisteren daarom toch het geheel nóg een keer over te doen en nu wel met een blauwe verfdeken.

Om te proberen heb ik op het geheel (voordat de verfdeken erover heen ging) ook nog een kleinere sjaal gelegd waar ik ook niet tevreden over was, zodat de randen van de grote sjaal een andere (donkerdere) tint zou krijgen. Zie van het proces de korte impressie op Instagram.

Nog niet eerder heb ik zoveel tijd en energie in een sjaal gestoken, maar het resultaat is ernaar! Een kleurrijk geheel met bijna fluoriderende kleuren!

Gebruikte bladeren 1e en 2e laag: Esdoorn zaden (helikopters) uit de straat en eik en beuk meegenomen uit Winterswijk (zie hiervoor ‘veerkracht’).

Gebruikte bladeren 3e laag: Paardenkastanje bladeren

2 reacties

  1. […] Deze sjaal is opnieuw geprint omdat ik nog steeds niet helemaal tevreden was over het resultaat. Zie hiervoor ‘ Drie keer is scheepsrecht’ […]

  2. […] Dus wilde ik deze kleine sjaal graag overprinten. Dat heb ik gedaan, samen met de sjaal ‘Drie keer is scheepsrecht’. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *