Op 15 april heb ik twee zijden sjaals gemaakt waar ik niet tevreden over was. Ik heb toen verschillende verfdekens gebruikt waarbij de kleur teal erg overheersend was. Ik heb deze sjaals daarom in een hoek gelegd en besloot daar op een later tijdstip iets anders mee te doen.

Vandaag wilde ik graag één van deze sjaals voorzien van een nieuwe laag bladeren waarbij ik de zijde sjaal opnieuw zou beleggen met bladeren en zou voorzien van een nieuwe verfdeken, namelijk met de kleur marine. Ik pak altijd een wat donkere kleur wanneer ik niet tevreden ben over de eerdere laag. Op de ene manier bleek de Marine verf paars te kleuren. Ik twijfel dus over de inhoud van het potje.

Grappig om te zien hoe de kleur marine zich mengt met de reeds aanwezige kleuren in de zijde. Als je het totaal ziet, zou je niet denken dat ik een marine verfdeken heb gebruikt. Dit keer zie je dat ook de bladeren van de vorige ecoprint nog duidelijk in het geheel naar voren komt waardoor het een speels geheel wordt! De kleur paars en teal vind ik persoonlijk niet helemaal lekker bij elkaar passen.

Gebruikte bladeren: Esdoorn zaden (helikopters) uit de straat en eik en beuk meegenomen uit Winterswijk (zie hiervoor ‘veerkracht’).

Deze sjaal is opnieuw geprint omdat ik nog steeds niet helemaal tevreden was over het resultaat. Zie hiervoor ‘ Drie keer is scheepsrecht’

1 reactie

  1. […] laag: verse esdoornzaden, gebruikte blauw gekleurde esdoornzaden die ik overhield na het stomen van de sjaal Ratjetoe met de marine blauwe verfdeken en de oude ingedroogde streng van de wilde aardbei uit mijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *